Tjarn

Mat & nöjen

 035.jpg

Mat & Nöjen att njuta av

Vi ordnar det mesta av maten ute på ett spektakulärt och annorlunda vedeldat kök med vedspis ugn och stekhäll. För att borga för bästa möjliga kvalité använder vi i huvudsak lokala råvaror och ekoprodukter.

Vacker dukning i attraktiv miljö med lokalt inspirerad mat och hemma hos känsla. Antingen genomför vi ett trevligt arrangemang där ni själva medverkar och plockar ihop ingredienser till middagen eller så ordnar vi  en meny som passar för era önskemål. Vi har fullständiga rättigheter med utvald dryck till attraktiva priser.

Menyexempel:

Förrätt: Tjarnlax gravad med rom o lime på tunnbröd med Västrbottenostsmör, ni plockar ihop en lämplig macka o hänger vid elden med en kall öl o tittar på medan jag fixar varmrätten på utehällen bredvid.

Varmrätt: Hängmörad nötfilé från Nilssons ekokossor slaktad tvärsöver berget hos Strömdahla, sås på egenplockade trattkantareller o enbär. Serveras med stektpotatis timjan o rosmarin + lite lämpligt med primörer - ni får gärna delta o tycka till om hur ni vill ha köttet. Till varmrätten passar det förslagsvis med en utprovad biodynamisk Gemtree.

Dessert: Samisk lingonsoppa ála Laila Spik, varför inte med en lokal Brännlands iscider bredvid?

Kaffe o lämplig avec avrundar det hela innan det är dags för kvällsbastu o älvdopp för den som känner för det.

 

Olika lokaler inomhus anpassade för mellan 10 - 90 personer i mangårdsbyggnaden och lagårn. Utomhus finns obegränsat med utrymme för arrangemang åt stora grupper. Vi tar bara emot en grupp åt gången - den besökande gruppen disponerar därför gården själv för eget bruk.

matfix_III.jpg

 

 

 english.png

Tjarn_2018_eng.pdf

 kalender.png Nyheter
 broschyr.png Broschyrer/aktiviteter
 galleri.png Galleri

Telefon: Bengt-Erik Hesse +46 70 582 82 51

Ö-vik 60 km - Tjarn - Umeå 57 km

E-post: info@tjarn.se