Tjarn

Varför Tjarn

025.jpg

Varför Tjarn?

Några nyckelargument från besökare: En unik miljö som öppnar upp för dialog, motiverar, inspirerar, främjar förändring, bygger team, eller så för att bara vara och logga ut en stund.

Hur uppnå det? Genom ett arrangemang som engagerar och berör såväl intellektuellt som emotionellt.

 

Vad kännetecknar Tjarn?

Inspirerande och energigivande miljö som löser upp hierarkier, öppnar för dialog och främjar kreativitet och idéutbyte.

En grupp = hela gården, avskilt och ostört med många effektiva timmar tillsammans.

Lättillgängligt men ändå en helt annan värd som skapar lugn, harmoni, intryck och energi.

En omgivning och natur som påverkar med inspirerande arrangemang och kvalité rakt igenom.

Exklusivitet och enkelhet i förening med hållbarhetstänk, ekoprodukter, lokala råvaror och mat o dryck som imponerar.

Minnesvärda möten och events som skapar effekt, påverkar och talas om på såväl kort som lång sikt.

Tjarns arbete har bl.a. lett till att anläggningen vunnit Umeåregionens turismpris och också nominerats till såväl Stora Turismpriset som Nordens mest inspirerande mötesmiljö.

 

Fokus på hållbarhet

En möjlighet för såväl individen som gruppen att inspireras och påverkas av miljövänliga sociala aktiviteter "slow adventures" ex. vedbastu med älvbad, roddbåtar och eldriven flotte för möten och upplevelser, naturguidningar med bär och svamp, fiske, hantverk, berättande, bara vara ....

En möjlighet för företaget/verksamheten att få en avslappnad dialog och ny input via harmoniska mötesrum och naturnära utemöten som alternativ - runt elden, på flotten, vid strandbrinken, efter vandringsleden, på ängen eller kanske i hängmattorna?

En möjlighet för besökaren att vara delaktig i eller ta del av veduppvärmning och utematlagning på vedspis med bas i lokalproducerat och ekoprodukter, eget vatten och egen elproduktion (vid behov), jordkällare o energianpassad kylning, utedass alternativt innetoa och trekammarsystem, kompostering och sortering av avfall.

En möjlighet för människan och naturens övriga aktörer att vistas i och ta del av Tjarns frivilliga avsättning av skyddsvärd skog för bildande av naturreservat på hemmanets marker.

En möjlighet att via varsam renovering och ett ständigt pågående utvecklingsarbete med nya innovativa lösningar få visa hur en attraktiv natur- o kulturmiljö på bästa sätt kan nyttjas i ett modernt samhälle.

Hållbarhetsarbetet har bl.a. inneburit att Tjarn nominerats till e-prize, Västerbottens Grand-pris och utsetts till Klimatsmart Västerbotten - ett gott exempel inom affärsdriven miljöutveckling.


 

 

 


 

 

 english.png

Tjarn_2018_eng.pdf

 kalender.png Nyheter
 broschyr.png Broschyrer/aktiviteter
 galleri.png Galleri

Telefon: Bengt-Erik Hesse +46 70 582 82 51

Ö-vik 60 km - Tjarn - Umeå 57 km

E-post: info@tjarn.se